Praline

Naše ročno izdelane Praline

Naše praline so narejene iz  Belgijske čokolade je ena izmed najboljših na svetu. Pestrost okusov ter raznovrstnost oblik vam zagotavlja kulinarične užitke. Naročite jih lahko v naši spletni trgovini. Trenutno smo vam pripravili pet različnih okusov kateri vas bodo pustili odprtih ust. Če želite biti obveščeni o novih okusih ter izdelkih v naši spletni trgovini se naročite na naše E-NOVICE.
sed nibh purus aenean
Ste vedeli? Da je Jean Neuhaus leta 1857 obložil grenke tablete s čokolado, da je bolnikom olajšal jemanje, niti pomislil ni da bo njegova lekarna postala luksuzna čokoladnica.

Težko je reči, od kod prihaja najboljša čokolada na svetu, toda poznavalci in ljubitelji čokolade bi zagotovo rekli, da je to Belgija, ki z Švico bije pravo vojno za prvo mesto v v umetnosti najboljše čokolade. 
 
Ironično je, da je Neuhaus morda najboljši predstavnik belgijske tradicije v odličnosti čokolade.
 
Jean Neuhaus je po prihodu v Bruselj iz rodne Švice leta 1857 odprl svojo lekarno. Svoj posel je začel s prekrivanjem tablet s čokolado, da bi bolnikom olajšal jemanje grenkih tablet. S pomočjo sina Frédérica je porabil vse več časa in truda za razvijanje novih dobrot a je nato farmacija tako napredovala, da tablet ni bilo več ovijat v čokolado. 
 
Leta 1912,v letu Frédéricove smrti sin Jean II  ustvaril prve  čokoladne bombone ali praline. Takoj so bili uspešni. Sledila jim je še ena novost Louise Agostini je spoznala, da se praline drobijo v vrečkah iz papirja, ki jih uporabljajo za zavijanje. Skupaj z možem je leta 1915 razvila darilno škatlo za zavijanje ki je bila znana kot ballotin. oblika ballotina je bila patentirana. 
 
Jeanov zet Adelson je prevzel vodenje posla. Leta 1958 je ustvaril vrsto zelo cenjenih pralin kot sta Caprice in Tentation, ki so bile prvič pokazane na expo 58. Njegova žena se je specializirala za okrasitev in zavijanje daril. Podjetje se je razširilo in prodajalne so se kamlu pojavile po vsej državi in v tujini. Prvi čokoladni butik se je v ZDA odprl leta 1999 v New Yorku.
 
Danes ponudba Belgijske čokolade Neuhaus še vedno vključuje tradicionalne praline, vendar se je razširila še na druge čokoladne dobrote. Izdelujejo tudi čokoladne tartufe, ki jih je leta 2017 Bloomberg Pursuits imenoval za "najboljši čokoladni tartuf na svetu". Njihova čokolada je 100% UTZ certificirana, narejena je s 100% sestavinami naravnega izvora in je še vedno v celoti izdelana v Belgiji. 25% čokolade je proizvedenega s kakavom iz lastne kmetije Neuhause.